Биография на Юлиан Константинов

Юлиан Георгиев Константинов е български оперен певец, роден през 1966 година. Брат на известния волейболист Пламен Константинов. Юлиан Константинов е известен като привърженик на блус и рок музиката. Учи в Консерваторията в класа на проф. Асен Селимски. Юлиан е женен за Юлия Константинова, заедно имат двама сина. Освен с операта, в последно време името на Юлиан Константинов се свързва и с участието му в няколко известни ТВ предавания. Високият 1,94 брат на волейболната легенда Пламен Константинов участва в предаването „Аз обичам България“. През 2010 година беше участник в шоуто Байландо. Съвсем наскоро го видяхме и в изданието на Биг Брадър – Vip Brother 2012.

Семейство

Юлиан Константинов е женен за Юлия Константинова, но приликите не се изчерпват само в имената им. Освен това техните братя са учили в един клас и двамата носят името Пламен. Още по изненадващо е, че даже и бабите им носят еднакви имена – Елена. Заедно са повече от 20 години. В интервю за списание „Story“ Юлиан Константинов казва „Бащинството е най-хубавото нещо на света, никога не съм си представял, че човек може да обича толкова силно, колкото децата си“. Техните деца обаче – Георги и Никола не проявяват голям интерес към операта, повече се увличат по спорта, поне засега.

Юлиан Константинов – Музикална кариера

Едни от първите стъпки в света на музиката Юлиан прави в няколко рок групи в миналото. Най-известната от тях се казва „Кокаин“, където той е беквокал и китарист. След 1989 вокалист на групата става Тони Чембъра от група „Монолит“. Заедно с „Кокаин“ те изнасят редица концерти, а последната им проява е през 1995 на блус феста в Бургас. Юлиан Константинов се насочва към оперното пеене, след разпадането на тяхната рок група. Представления като оперен певец е изнасял в Метрополитън, Парижката „Бастилия“, Миланската скала, виенската Щатсопера, Лисео Барселона, Римската опера, Театър „Реал“ в Мадрид, Дойче опер Берлин, Билбао, Лисео Барселона, Тел Авив, Буенос Айрес, Женева, Хюстън, Токио и др. Пресата на запад го нарича „Новият Борис Христов“ и „Младият Гяуров“.

Спортна кариера на Юлиан Константинов

Юлиан Константинов е известен със буйния си нрав и спортен хъс. В миналото е бил изхвърлян от няколко училища, учи в спортното училище „Олимпийски надежди“, но е прехвърлен в хладилния техникум. По примера на неговите родители той решава да стане волейболист, играе известно време в отбора на „Левски“ и дори става негов капитан. По-късно отново по техния път поема и по-малкия брат Пламен, с когото имат разлика от 7 години. Разбира се, както всяко друго младо момче на тази възраст Юлиан Константинов има и други влечения, но накрая разбира, че музиката му носи най-голямо удоволствие.

Dosieta.net
Добави коментар