Биография на Миленита

Милена Николова, е родена в Хавана, Куба на 31 октомври 1975 година. По-известна е още като Миленита и е българска поп и джаз певица и актриса. На 15 години влиза в СУ “Климент Охридски” и учи право, а на 19 годишна възраст го завършва. Следва семестър “пеене” в Нов Български Университет. Когато се ражда в Куба е тежък период и семейството и е принудено страната на Фидел Кастро. Семейството и се прибира в София, когато Миленита е едва на 8 месеца. Когато става на 4 години заминава за Испания, а след още 4 години семейството и се отправя към Мексико. На 14 годишна възраст тя се завръща в България, но през 99 година отново заминава за Испания. След Испания Миленита заминава и за Америка. През последните години е в България и твърди, че няма да ходи вече никъде.

Семейство

Певицата има две деца, момче на име Ясен и момиче на име Калина.

Музикална кариера

В България Миленита започва да се занимава с музика, като в началото е беквокалистка на групите „Пиромания“ и „Бейби фейс клан“. Когато се връща отново в Испания тя сформира група „Back To The USSR“. Групата кръщават така заради нея, защото само тя е от Източна Европа, останалите са испанци, а басиста на групата е от Калифорния. Групата свири предимно Фънк, но Миленита усеща, че не и се работи с групата, а по-скоро е по-добре да се стреми към самостоятелна кариера. През 2003 година името на Миленита нашумява с песента „Моногамни“. Година по-късно тя пише част от песните за дебютния филм „Мила от Марс“ на режисьорката Зорница София, която през 2004 печели международния кинофестивал в Сараево. Дебютният албум на певицата излиза през 2005 година и се казва „Do it Again“. Следва известна пауза, която Миленита отделя на семейството си, а следващия и албум идва през 2010 година и се казва „Gato“ (прев. испански: Котка), а сингълът от него „Черни котараци“ влиза в Топ 100 на България за 2010. С най-голям ентусиазъм обаче ни изпълват многостранните й умения на текстописец, композитор и изпълнител на музика, които демонстрира и в един от безпорните хитове на лято 2012 – „Да ти го начули“.

Миленита в киното

През 2011 година певицата прави своят дебют в киното, във филма на Димитър Коцев-Шошо „Лора от сутрин до вечер“. Талантливата актриса се справя чудесно с главната роля на Лора. От същата година тя е част и от актьорския състав на един от най-нашумелите телевизионни сериали в България през последните години – „Под прикритие“. В гангстерският сериал Миленита играе Адриана, която е барманка в заведението на Джаро. Във филма си партнира с актьори като Мариан Вълев, Захари Бахаров, Михаил Билалов, Кирил Ефремов, Александър Сано, Владимир Пенев и др.

Номинации

Певицата е номинирана за Годишните музикални награди на Мело ТВ мания през 2002 г. През същата година БНТ я номинират за най-успешен дебют, както и номинация за най-успешен дебют в годишните музикални награди на ТВ ММ.

Още за Миленита

Освен музикалната кариера, която гради през годините, Миленита се занимава и с други интересни неща. Тя е работила като сценарист в студентското предаване „Ку-Ку“, от където нашумяха имената на Слави Трифонов, Камен Воденичаров, Стефан Рядков, Влади Въргала и др. Талантливата певица е била редактор в музикалната рубрика на списание “Паралели”. Работила е и като водеща на сутрешния блок “Почна се!” по Нова ТВ, както и на предаването на ТВ гафове “Пукна се!”. Разбира се все пак освен талантлива певица и актриса тя е и юрист, била е адвокат в адвокатска кантора “Миленита”, както и шеф на правен отдел в “Бояна филмс”. Освен като ТВ водеща, певицата работи и като радиоводеща в радио Arguelles, Мадрид, Испания. Интересните факти не спират до тук, защото Миленита е била PR на предаването “Нощен магазин” и Casting manager в Cast film company, Палма де Майорка, Испания. Да не забравяме, че съвсем наскоро видяхме Миленита в ролята на водеща на българското издание на „Евровизия“.

Dosieta.net
Добави коментар