Биография на Мариан Бачев

Мариан Стоянов Бачев е роден на 8 юли 1976 година в София. Той е български актьор част от екипа на предаването на Слави Трифонов – „Шоуто на Слави“. Завършил е 14 СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в София, а малко по-късно завършва и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на професор Надежда Сейкова. Мариан е обвързан с актрисата Милена Видер, има дъщеря на име Александра.

Мариан Бачев започва като актьор в театрите в Габрово и Шумен. В интервала от 2000 до 2005 година актьор в трупата на Театър „София“. Напуска театъра поради недоволство от управлението. На свободна практика е 2 години след това, в който озвучава реклами, филми и сериали. Известен е като българския глас на заека Куики в рекламите на „Нескуик“ и лисичката от праха за пране „Рекс“, както на на кмета на Хувил в пълнометражната анимация „Хортън“ и готвачът Лингуини в „Рататуй“. Първият озвучен филм на Мариан Бачев се казва „Атлантида: Изгубената империя“. Дублира и доста от известните сериали, като „Зайнфелд“, „Осем прости правила“, „H2O – русалките“, „В бандата съм“, „Раздвижи се“ и „Трий Хил“, както и анимации като „Лабораторията на Декстър“, „Джони Браво“, „Моят приятел е маймуна“ и „Легионът на супергероите“.

През 2007 година, Бачев завършва с пълно отличие държавните изпити в магистърската програма на НАТФИЗ „Мениджмънт в сценичните изкуства“ и получава награда от ректора на Академията. Има също така и две награди за главна мъжка роля от Фестивала в Шумен „Нова българска драма“ и за талантлив млад актьор на Фондация „Иван Димов“. Мариан Бачев е номиниран 4 пъти за Аскеер.

В предаването „Шоуто на Слави“, Бачев също играе мъжки и женски роли. Негови превъплъщения са Лозан Гогов, Седларов син, пернишкия миньор Гюро Кюмюро, Стачка Васева, Галена Прехвалена, Коцето Калки, фолк-певицата Андреа, Дони Тибецкия, гинекологът Гиньо Кологов, Яне Янев, Денди Пенди и т.н.

Заедно с друг учстник в „Шоуто на Слави“, тромпетиста Йордан Йончев – Гъмзата, те изпяват и забавната песен – „Химн на Перник“, посветена на едноименният град.

Dosieta.net
Добави коментар