Биография на Камелия

Камелия Владимирова Вескова е родена на 10 януари 1971 г. в Чипровци, България. Тя е българска поп-фолк певица и телевизионна водеща. Известна е само с първото си име – Камелия. На 11 години тя прави първият си музикален дебют в училищния хор. След завършване на образованието си в Чипровци, през 1986 година, тя се мести да учи в София, където завършва моделиерство в техникума по кожени изделия „Димитър Денев“. През 1994 година Камелия става победител в конкурсите за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“, тези конкурси и отварят врати за „Мис България“ в София, където се класира в първите 6 най-красиви българки за това време. Камелия започва работа като модел и става рекламно лице на транспортна фирма от Монтана – „Агропромстрой“. Става доста популярна, когато започва да се излъчва рекламен клип на фирмата, с нейно участие, който има доста голям брой показвания в ефира на телевизиите Канал 1 и Ефир 2. Заедно с това, Камелия започва да прави и първите си стъпки като певица. Започва да пее в северозападна България, по сватби и кръщенета, като солистка на бенд с ръководител – Пламен Велинов. Техният репертоар е доста силно повлиян от популярните по това време сръбски и гръцки хитове, които са основна част от сценичната програма. След няколко години Камелия прави няколко кавъра на песни от репертоара на Лепа Брена – нейният идол. През 1996 година Камелия е харесана от Вени Петков, ръководител на орк. „Видин“ и започва да пее в него. Става втора певица на оркестъра и заедно заминават за Швейцария, където работят 1 година, изнасяйки многобройни концерти предимно в сръбски заведения.

От 1996 година Камелия навлиза сериозно в пеенето и от тогава до днес, нейната музикална кариера е изключително пъстра и разнообразна. През август 1997 година тя подписва договор с музикална компания „Пайнер“ в Димитровград. Популярността и нараства значително, а участията и в по клубова и дискотеки започват да стават неразделна част от нейното ежедневие. В края на година Камелия се запознава с приятеля си Цветин Томов, който става нейн личен мениджър, а тяхното съвместно съжителство и професионална дейност продължават и до днес.

През август 1998 година Камелия пуска своят дебютен албум и на 25-ти той става факт. Озаглавен е „Огън момиче“, за текстовете в него принос има нейния съгражданин от Чипровци – Георги Костодинов, а също така поетесите Надежда Захариева и Надя Димитрова. Албумът съдържа хитовите и до днес парчета – Огън момиче, Животът е хазарт, Любовта не е игра, Грях ли е това, Няма да те моля, Разбери ме мили, Иди си, Истински мъж, Нищо не е вечно, Нежни жена, Женски номера, Само тази нощ, Защо повярвах. Успехът е изключително сериозен, а в последствие и носи наградите „Дебют на годината“ от музикална компания „Пайнер“ и списание „Нов фолк“. От тогава до днес, Камелия има издадени 10 албума, като 3 от тях са сингли, а един е видео албум. Това са, 1998 г. – „Огън момиче“, 1999 г. – „Златна рибка“, 2002 г. – „Нещо горещо“, 2005 г. – „Има любов“, 2010 г. – „Еротика“, 2010 – „Проект 13“, 2001 г. – „Къде си ти“ – макси сингъл, 2004 г. – „Презареждане“ – макси сингъл, 2006 г. – „Целувай ме“ – макси + best collection, 2005 г – Best Video Selection.

На 14 юни 2010 г. стартира ток шоуто „Споделено с Камелия“. То е продуцирано от продуцентска компания „No Frame media“ и се излъчва в ефира на телевизия ТВ7. Водеща е Камелия. Певицата слага началото на кариерата си като ТВ Водеща, подобно на други известни личности като Милен Цветков и Слави Трифонов. Идеята за него се ражда след успешното и участие в „Голямата уста“. „Споделено с Камелия“ бързо се превръща в най-гледаното ток шоу в България в следобедно време. Темите в нейното предаване са твърде различни, като варират от лечителски теми, научни открития, спорт, музика до лични истории разказани от „обикновения човек“. Безспорните качества на Камелия, като водеща, спечелват симпатиите дори и на зрители, които не са били нейни почитатели като певица. Осен като водеща тя е участвала в своето предаване и като гост, което се случи на 10 януари 2011 година. Смяната беше предизвикана заради нейният рожден ден, а водеща на шоуто беше друга българска певица – Ивана. Други известни певици от музикална компания „Пайнер“ са Малина, Борис Дали, Глория, Райна, Джена, Елена, Емилия, Есил Дюран и т.н.

Dosieta.net
Добави коментар