Биография на Боряна Братоева

Боряна Братоева е родена във Варна на 2 юни 1989 година. Тя е българска актриса, която учи в НАТФИЗ в класа на Веселин Ранков. Добива популярност с дебюта си в хитовата продукция на БТВ „Седем часа разлика“, където изпълнява ролята на Мая, дъщерята на Таня Стоева (Ваня Цветкова).

Биография на Боряна Братоева

Боряна Братоева е изминала интересен и дълъг път, преди да реши окончателно, че иска да стане актриса. Започнала е да учи рисуване, последвало увличане по математиката, а след това е учила две години право. Увлечението и към правото явно е по наследство, защото в семейството на Боряна Братоева има трима адвокати. Решава обаче да се запише в актьорска школа, организирана във Варна, където се среща с хора, на нейната възраст и се амбицира да кандидатства в НАТФИЗ. След като решава с какво иска да се занимава Боряна кандидатства в НАТФИЗ, приемат я от първия път и вече е във втори курс. Все още няма роли в театъра, казва че репетира само откъси, но има желание да играе. Боряна Братоева обича спорта, в миналото е тренирала тенис и плуване.

Семейство

Според Боряна Братоева тя е израснала в невероятно семейство, което е и основната разлика между нея и героинята и Мая от „Седем часа разлика“, която е израснала само с майка си. Майка и е детска учителка, а дядото, чичото и лелята на актрисата са адвокати, както споменахме по-горе.

Боряна Братоева и „7 часа разлика“

Боряна Братоева и Ваня Цветкова в „7 часа разлика“ по БТВ

В сериалът „7 часа разлика“, излъчван в праймтайма на БТВ актрисата Боряна Братоева играе Мая Стоева. Тя е единствената дъщеря на Таня Стоева (Ваня Цветковка), която е корумпиран съдия с известни връзки в мафията в лицето на Михаил Михайлов – Милото (Калин Сърменов). Съдбата на Мая е доста тежка, в първите два сезона на „7 часа разлика“ тя преминава по доста труден и болезнен път. Това обаче помага на Мая Стоева да се превърне в жена. Тя има връзка със сина на известната журналистка Светлана Стефанакова (Евелина Борисова) – Тео. В миналото обаче е имала и увлечение със сина на Милото, раздялата им естествено не минава толкова гладко. Заформя се един любовен триъгълник, който не се отразява добре на никой от героите.

Dosieta.net
Добави коментар