Биография на Атанас Семов

Атанас Марков Семов е български политик, юрист и университетски преподавател. Роден е през 1970 г. София. Основател и заместник-председател на партия „Ред, законност и справедливост“ – РЗС. Владее френски, английски и руски език, семеен с две деца. Той е син на големия български писател и учен проф. Марко Семов. Доц. д-р Атанас Семов е доктор по европейско право, ръководител на Международната магистърска програма по право на ЕС в Софийския университет. Заместник-председател на Българската асоциация по международно право, директор на Института по европейско право. Семов е основател и правен секретар на Гражданския комитет за защита на АЕЦ Козлодуй.

Гост лектор в Университета Бордо-ІV „Монтескьо“, Франция; Европейския университетски център в Нанси, Франция; Юридическия факултет на Загребския университет, Хърватска. Автор на редица публикации в български и международни издания, сборници и книги.

Заместник-председател на 41 Народно събрание и член на Комисията по образование, наука и въпросите на децата, младежта и спорта от 2009 до 2010 г.

На 19 юни 2011 Атанас Семов е избран за кандидат за президент от партия РЗС. На 11 юли на входовете на София и по цялата страна се появяват билбордове с текст „ще уволня Бойко Борисов“ (министър-председателя на република България). На 12 юли се появява и интернет сайтът www.uvolnenie.org, на който на фона на музиката от филма „Кръстникът“ часовник с хронометър отброяваше времето до 13 ч. на 17 юли, когато станаха ясни подробности по „уволнението“ на премиера. На 17 юли стана ясно наистина, че организатор на инициативата „Ще уволня Бойко Борисов“ е политическа партия РЗС.

Доц. Семов отрече Алексей Петров (спряган от медиите за човекът зад РЗС, с близки връзки с Яне Янев) да стои зад президентската му кандидатура или кампанията по уволнението на премиера. „Зад мен в момента е Яне Янев, 30 млади хора и общите ни виждания“, обясни той.

Dosieta.net
Добави коментар