Биография на Волен Сидеров

Волен Николов Сидеров е роден през 1956 в Ямбол. Той е български политик и журналист, лидер е на партия Атака. Народен представител в 41-то и 40-то Народно събрание. Брат на Волен Сидеров е доц. д-р Пламен Сидеров, който е математик и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Волен завървша техникум по фотография и през 1989 година работи като фотограф в София, в Националния музей за литература. В началото на 90-те години Сидеров работи като главен редактор на вестник „Демокрация“, а по-късно става и заместник главен редактор в вестник „Монитор“. Започва да изучава теология в Шуменския университет през 2002 година, но прекъсва след първата година. През 2007 година не се явява на изпит за възстановяване на студентските си права, но възобновява образованието си по-късно. През 2009 година завършва по съкратен индивидуален план на обучение.

Волен Сидеров е автор на три книги, това са: “Бумерангът на злото”, “Властта на Мамона”, “Българофобия“. Посветени са на световната конспирация и разобличават антибългарската политика на определени политически кръгове у нас и в чужбина. През 2000 година печели наградата на Съюза на българските журналисти. Според неговите книги, група от масони контролират целия свят с помощта на подвластни държавни глави и огранизации.

Той живее на семейни начала с журналистката Капка Георгиева и през 2006 година сключват граждански и църковен брак, а Капка приема фамилията Сидерова. Ритуала се провежда в гр. Кърджали. Кумуват Валери Симеонов, директор на телевизия СКАТ и Женя Баракова. Венчавката извършва отец Боян Саръев.

Публикуват се изказвания на кмета на Кърджали, преди сватбата на Сидеров, че Ахмед Доган е склонен да им кумува и да подари на младоженците сватбено пътешествие до Ефес, Турция.

През 2003 година Волен Сидеров е кандидат-кмет на София. Получава под 2000 гласа. Известността си, той придобива с предаването на телевизия СКАТ – „Атака“. Там Сидеров изразява личните си позиции по отношение на проблемите в страната. Често бива третиран като расист, заради личната си позиция и изказванията си по отношение нееднаквото третиране на българите спрямо циганите и турците в България. Сидеров настоява на циганската престъпност да се отговаря с цялата строгост на законите на страната. Оценките за изказванията на Сидеров спрямо това, че управляващите не са способни да управляват България и че липсва строгост при наказанията на тежки престъпления и злоупотреби варират в доста широк диапазон. Чуват се отзиви от рода на „евтин популизъм“ и се стига до „само Волен ще оправи България“ и „новият Левски“.

През 2005 година Волен се опитва официално да регистрира партия „Атака“ с цел участие в парламентарните избори, но регистрацията се забавя и той участва на изборите с няколко други националистически организации обединени в Национален съюз „Атака“. Получават близо 300 000 гласа или 8,2% от валидните гласове на изборите, с което стават четвъртата по големина парламентарна група. „Атака“ получава своята регистрация едва след изборите.

Сидеров е кандидат за президент на президентските избори през 2006 година и отива на балотаж с Георги Първанов, но губи с 597 175 на 1 780 119 гласа.

27 май 2011 е датата, на която партията на Волен Сидеров „Атака“ е обявена за „опасна за управлението на страната“, заради инцидент пред джамията в София.

В продължение на години името на Сидеров гърми по всички медии и той придобива скандална известност. Той участва и в няколко скандала като инцидента на магистрала „Тракия“, който според самият Сидеров е атентат насочен срещу него. В последствие той се отрича от първоначалните си показания. Доста нашумя и последният случай пред джамията Баня Баши в София. При провеждане на протест на партия „Атака“ срещу показността на вероизповеданието. Активистите настояха да бъдат свалени високоговорителите на джамията за да не бъде центърът на София огласян от молитвите. Според „Атака“ тези религиозни прояви нарушават обществения ред и безпокоят гражданите. Мирен протест обаче не се получи и се стигна до бой, в който имаше ранени не само мюсюлмани, но и Атакисти. Депутатката Деница Гаджева беше леко ранена в сблъсъка.

Dosieta.net
Добави коментар