Биография на Симеон Лютаков

Симеон Лютаков е роден в Русе на 14 април 1972 г. Той е български актьор, завършил ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Елена Баева. Освен киното, другата голяма страст на Симеон Лютаков е фотографията, съвсем наскоро той направи и собствена изложба, в която показа снимки на голямата пустиня, малки египетски градчета и няколко реализирани от него плакати на прочути постановки на Варненския театър. До сега е правил 4 самостоятелни изложби, отделно участва и други. Има спечелени награди за свой фотографии. И накрая, но не на последно място Лютаков се изявява и като модел.

Биография на Симеон Лютаков

След като завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство Симеон Лютаков играе в на сцената на Варненския театър. Още докато учи той играе пиесите в „Казимир и Каролине“, „Ричард ІІІ“, „Една нощ навън“, „Макбет“, „Камината“, „Вестникар ли?“, както и докторът от „Палата № 6“. Във Варненският театър Симеон Лютаков е участвал в над 40 постановки. Живял е в Сахара в продължение на две години, където е натрупал достатъчно снимков материал, които можете да видите в изложбите на актьора.

Семейство

Симеон Лютаков има 9 годишна дъщеря на име Лия. Разведен е, има връзка с моделът от „Плейбой“ – Кристина Диманова, която е с 16 години по-млада от него.

Симеон Лютаков – Филмография

Можете да видите актьора в доста филми и сериали. Участва в сериала „Тя и той”, „Църква за вълци”, в „Дзифт”

Лютаков в ролята на прокурор Иванов в „7 часа разлика“

играе ролята на мъжът с памуци в ушите. Играе главна роля заедно с Калин Врачански в „Още нещо за любовта” на Магдалена Ралчева, чиято премиера предстои. В хитовата продукция на „БТВ“ – „Седем часа разлика“ Симеон Лютаков играе ролята на прокурора Иван Иванов.

„7 часа разлика“ по БТВ

Както вече споменахме, Симеон Лютаков играе прокурор Иванов в новият хитов сериал на БТВ – „7 часа разлика“. Продукцията е със сюжет, вдъхновен от реални събития. Действието в сериала се развива паралелно в два града – Ню Йорк и София, часовата разлика между тях е 7 часа. Излъчва в праймтайма на bTV, а изпълнителен продуцент е Магърдич Халваджиян – „Global Films“. Прокурор Иванов, каквато е ролята на Симеон Лютаков е млад и амбициозен прокурор с тъмно минало, който е работил в провинцията. След време обаче той е преместен в София, където започва работа по важно дело. В хода на работата си, той се сблъсква с Михаил Михайлов – Милото (Калин Сърменов) и съдийката Таня Стоева (Ваня Цветкова). Отношенията между тях са много специфични, а историята, която се заплита между героите става все по-интересна, но не се харесва особено на младият прокурор.

Dosieta.net
Добави коментар