Биография на Милен Цветков

Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в Столипиново, Пловдив. Той е е български журналист, водещ на телевизионни предавания. Разведен, от брака си има дъщеря. Завършил е висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност дефектология и специализира обучение на слепи. В началото Цветков за кратко работи като барман. Започва кариерата си в телевизията в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. Поканен е от Бригита Чолакова за репортер в излъчваното по това време предаване „ТВ Неделник“. По-късно става водещ на „По света и у нас“. След скандал напуска националната телевизия. През следващите години той сменя попрището си и става зидаро-мазач, колбасар и разносвач на месни продукти. За кратко е и управител на пловдивско заведение.

През 2000 година, по покана на Нова телевизия Милен Цветков става водещ на предаването „Здравей, България“, но през 2003 година отново е свален от екран. От февруари до юли 2004 г. е водещ на предаването „60 минути с Милен Цветков“, след което води новините в „Календар“. Водещ е и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес. През 2008г. Милен Цветков е водещ на четвъртия сезон на Биг Брадър. От 2009г. отново се завръща в „Здравей, България“ където заедно с Лора Крумова води сутрешния блок.

Неговото предаване „Часът на Милен Цветков“, след старта си през есента на 2005 година пада от ефир през 2009 година до 21 март 2011, когато Милен отново е водещ в Нова телевизия на предаването „Часът на Милен Цветков“.

Dosieta.net
Добави коментар