Биография на Калин Сърменов

Калин Сърменов е роден в София на 25 май 1963 г. Той е български актьор, музикант, режисьор, художник и бизнесмен. Завършил е две специалности в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – кинорежисура в класа на Мариана Евстатиева и актьорско майсторство в класа на проф. Гриша Островски. До сега Калин Сърменов има два брака и две дъщери – Дария и Димана. По-голямата дъщеря на Сърменов – Дария е от първия му брак и е завършила университет във Виена, а по-малката е едва пет годишна и е от настоящата съпруга на Калин – Боряна. Според него той се чувства като съпруг на две жени. Калин признава, че е в много добри приятелски отношения с бившата си жена и до днес, въпреки развода. От 15 години той е собственик на рекламна агенция „Златен век“. Сърменов е един от основателите на групите „Контрол“ и „Чувал, чувал“, известен е още с това, че е автор на култови хитове, като „Леле како“ и „Булка“.

Кариерата на Калин Сърменов

След като се дипломира в НАТФИЗ, Калин Сърменов играе в пазарджишкия театър в продължение на един сезон, но решава да се върне отново в София. Там заедно с негови приятели основават частен театър, наречен „Алтернатива“. През кариерата си Калин Сърменов е играл много и коренно различни роли, като се

Калин Сърменов в ролята на Милото в „7 часа разлика“

започне от роля „Службогонци“ и се стигне до „Вечеря за тъпаци“. Конфликти с директора на Сатиричния театър Рашко Младенов го накарали да скъса с актьорската професия. Тогава се заел с основаването на рекламната си агенция, което се оказала доста трудно начинание. На Сърменов се налагало да работи на три места и водел нощно предаване за да може да издържа студиото си. Отделно това ползвал и банков кредит, за който си заложил и апартамента. Въпреки всичко Калин Сърменов доста успешно се справил с развитието на рекламната агенция, която го направила милионер. Той е основател на една от нашумелите български рок групи през 90-те години – „Контрол“, както и автор на голяма част от хитовете на групата. Малко по-късно се основава и новата група „Чувал чувал“, в която участват същите хора от „Контрол“. Заедно те изкарват 10 години, а самият Калин Сърменов казва, че рокът ще остане голямата му страст. През годините той е участвал и в множество рекламни клипове. Напоследък името на Калин Сърменов нашумя много покрай хитовата продукция, излъчвана по БТВ „Седем часа разлика“. Там той играе подземен бос на име Михаил Михайлов – Милото. За кратко Сърменов печели сърцата и става любимец на почитателите на сериала с невероятната си превъплъщение в безмилостен мафиотски бос. Другото място, на което можете да видите Калин Сърменов в роля е в пиесата „Вечеря за тъпаци” в Сатиричния театър. От началото на септември 2012 година Калин Сърменов е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”. Той ще заема тази длъжност докато не бъде проведен конкурс за директорският пост и не бъде назначен нов директор.

Какво мислите за Калин Сърменов?

Чувствайте се свободни да споделите вашето мнение за актьора Калин Сърменов или неговата актьорска игра под формата на коментар!

Dosieta.net
Добави коментар