Биография на Елин Топузаков

Елин Топузаков е роден на 5 февруари 1977 г. в Димитровград. Той е Български футболист, защитник. Има брат на име Иван Топузаков, който играе в Спартак (Варна) като десен халф-бек. Oт около две години има връзка с Весела Тотева, бивша водеща на „Ало, къщата“. Тотева се сдоби популярност, освен от работата си като водеща на „Ало, къщата“ и от реклама на M-tel, в която обещаваше на щастливец да спечели екскурзия до екзотична дестинация – Сейшелските острови. Топузаков има репутацията на една от най-странните птици в родния футбол, по негов адрес се изливат доста непотвърдени клюки. Бивша приятелка на Топузаков е сестрата на Цеци Красимирова – Дияна.

От Димитровград той е привлечен в ПФК Левски 1914 като нападател, но след това е преквалифициран като полузащник и защитник. Трансферът става през зимната пауза на сезон 95/96. Макар и защитник, той става един от най-резултатните бранители в цялата история на Левски, с отбелязването на над 20 гола в противниковата врата. Към 1 януари 2008 има 58 изиграни мача в евротурнирите и става рекордьор на ПФК Левски. Пролетта на 1999 година Топузаков играе за Пирин Благоевград, а сега отново е в Левски, като капитан на отбора. През сезоните 06/07 и 05/06 Топузаков става шампион на България с Левски. Печели суперкупата през 2007 г.

През 2008 година, след 12 години в Левски и 5 титли на страната, той преминава в израелския Апоел (Тел Авив). Бивш футболист на Националния отбор на България.

През 2006 година тръгнаха слухове за влизане на Елин Топузаков в къщата на Vip Brother, но така и не го видяхме там.

Наскоро тръгнаха и други непотвърдени слухове за интерес от страна на Лудогорец, към Елин Топузаков, след напускането му на Апоел.

Dosieta.net
Добави коментар