Биография на Бони

Бонка Симеонова Илиева, по-известна като Бони е българска поп фолк певица, родена в Сливен на 12 декември 1973 година. В момента певица в „Сънни мюзик“, Бони започва своята кариера в „Пик мюзик” от където и остава и артистичният псевдоним „Бони“. Звездата настоява да се казва Бонка, но след разногласия със звукозаписната компания остава сегашният и псевдоним.

Бонка Симеонова Илиева

Учи средно образование в ТОХ “Никола Вапцаров” в Сливен, но така и не успява да завърши. По нейни думи не успяла да се яви на бала, защото заминала да работи в Югославия и не успяла да завърши 12 клас. Още от ранна възраст учителката по музика, която за съжаление вече не е между живите – Мария Игнатова забелязва безспорния талант на певицата и я води в Операта в Сливен на прослушване. От там веднага и предлагат договор, но певицата копнее за друга музика. Явява се на прослушване и в хор „Съби Димитров”. Впечатлени от изпълнената от певицата народна песен „Кавали свирят в усои“ те настояват тя да остане при тях.

Певицата има проблеми с родителите си в началото, който не и позволяват да пее, защото в техния род не е имало музиканти или певци. Бони обаче на своя глава решава да продължи.

С орк. “Кристали” – Монтана тя издава първия си албум. Следва орк. „Елит“ с който Бони пее по различни поводи и накрая се стига до компилацията “No comment”, където е поканена от диджейте Вики и Чоки. Компилацията се издава от „Пайнер мюзик“. Певицата е известна е и с качествата си на танцьорка.

Малко по-късно отново с орк. „Кристали“ – Монтана се стига и до първият албум – “Авантюра” с хита „Ти нямаш сърце“. Поради лични причини Бони започва солова кариера в “Пик мюзик”. Следва албумът “Клада от страст”, след което „Бисерни сълзи”, издаден от „Съни мюзик“. Идва и третият албум на Бони – “Полудявам ли?”, а не след дълго и “Бони 2006”. Една година по късно излиза албумът „Магия“ и се стига до „Boni the Best“ през 2008 година.

Освен с музикалната си кариера Бони прави опити и в киното. Съвсем наскоро я срещнахме в нашумелия сериал, излъчван по БТВ „Седем часа разлика“ в ролята на Кети Павлова, а преди това играе Дона в „Маймуни през зимата“ орез 2006 година.

Носителка е на доста музикални отличия. Започва с Златен мустанг за дебют през 2004 година, след което и награда от Нов фолк, награда от радио „Мила“ и за песента “Огън и лед”.

Филмът в който се снима Бони през 2006 година „Маймуни през зимата“ вече е в селекцията за филмовите награди Оскар.

Dosieta.net
Добави коментар